Järva-Jaani Vanatehnika varjupaik ja muuseumide keskus
  Info  

  Päevik  

  Eksponaadid  

  Fotogalerii  

  Punane Raamat  

  Muuseumide keskus  

  Jälgi meid:    
  Kõik pealkirjad  
  Otsi:  
PäEVIK

Praga aktsioon lõppes edukalt
kümnendal suvekuu päeval umbes kell 22:19:53
Eksponaat nr. 484

10. juunil 2020 jõudis Järva-Jaani Vanatehnika varjupaika 484. eksponaat - Tšehhimaal toodetud armeeveok Praga V3S.

1981. aastal toodetud kolmeteljeline armeeveok oli oma esimeses elus meditsiiniotstarbeline erifurgoonauto ning eraomandisse sattudes (ilmselt riigikorra muutumise järel) ehitati ümber madelveokiks. Sel sajandil paiknes sõiduk Rakveres ja leidis aeg-ajalt kasutust majandusvedudel, mõnede aastate eest sai ka kabiin üle värvida ja veokast taastada. Auto on täna komplektne ja mõningase vaevaga liikumisvõimeliseks korrastatav.

Senisel omanikul jäi sõiduk aga üleliigseks ning info sõiduki saadaval olekust jõudis ka Järva-Jaani Vanatehnika varjupaiga toetajaile. Alates auto saadavusest teada saamisest võttis aktsiooni korraldamine auto soetamiseks ja äratoomiseks koos sõiduki Järva-Jaani toimetamisega ainult kuus päeva!

Täname hr Marek ja Mati Muldmat sõiduki soetamise võimaluse eest, annetajaid - Mati Räli, Martin Malm, Marek Mooste, Silver Kuik, Tanel Jairus, Elmo Jõeleht, Marko Jäetma, Mart Saar, Raivo Roosioks, Martti Suur, Indrek Kendra, Urmas Halling, Ants Raud, Kimmo Ladvas, Arno Taremäe, Argo Ellisson, Margus Lamberg, Margus Ploom ning sõiduki soetamise ja äratoomise korraldajaid - Rivo Männik, Kalle Grube, Tõnu Kattel ning Tiit Renser!

Praga V3S äraveo ootel Rakveres
Praga V3S äraveo ootel Rakveres
Foto: Rivo Männik

 Eksponaadi info