Järva-Jaani Vanatehnika varjupaik ja muuseumide keskus
  Info  

  Päevik  

  Eksponaadid  

  Fotogalerii  

  Punane Raamat  

  Muuseumide keskus  

  Jälgi meid:    
  Kõik pealkirjad  
  Otsi:  
PäEVIK

Väikesõidukite ja kummaliste kulgurite killavoor 2018
ühel jõulukuu päeval umbes kell 23:57:19
4. august 2018 - tasub kalendreis registreerida

Tänaseks on Järva-Jaani Vanatehnika varjupaik juba üheteistkümnel korral pidanud erineva põhiteemaga vanatehnika killavoore, kus Järva-Jaani alevis on liikumas näha olnud väga erinevaid huvitavaid vanemaid kui ka uuemaid sõidukeid. Viimastel aastatel on korraldusmeeskond võimaldanud paraadidel laiemalt piiritletud tehnikaga osalemist - nii on kavas ka aastal 2018. Siiski on selle aasta killavoori juhtmotiiviks väikesõidukid koos väga erinevate kummaliste kulguritega, aga osaleda võib ka kõiksuguse muu huvitava tehnikaga.

Mis on väikesõiduki mõiste definitsioon? Korraldajate jaoks on väikesõidukid eeskätt Maanteeameti liiklusregistri tähenduses L-, M1- või N1- kategooria sõidukid (sõiduautod, väikebussid, kergveokid, mootorrattad, mopeedid ja muu väiksemamõõduline liikuv tehnika). Nagu ka eelpool märgitud, võivad osalema tulla kõikide eelnevate killavooride teemasõidukid: põllumajandusmasinad, tuletõrjega seotud, iseehitatud, Eestis ehitatud, Eestis ümberehitatud jne sõidukid. Erilist huvi on alati äratanud kummalised kulgurid, milliseid oleme rohkem või vähem eksponeerinud samuti kõigil killavooridel. Seepärast ootame ka 2018. aastal rohkearvulist kummaliste kulgurite osavõttu. Väljakujunenud traditsioone pole plaanis muuta. Toimub sõidukite näitus keskväljakul, paraad alevi tänavatel, sõidukite ja nende juhtide stiilse riietuse hindamine pealtvaatajate poolt. Ilmselt lisandub hinnatavaid teemasid veelgi, näiteks noorim ja vanim sõidukijuht, aasta üllataja vms. Nagu alati, toimub midagi õpetlikku, midagi põnevat. Kindlasti toimub ka õhtune simman.

Paar üleskutset: kui Sul, hea kodulehe lugeja, on endal või tead kedagi, kellel on eelpoolkirjeldatud sõidukeid, siis asu ettevalmistusi tegema, et laupäeval, 4.augustil 2018 osaleda järjekordsel KILLAVOORIL. Kui siiski ei leia sobilikku, siis võta julgesti ühendust allakirjutanuga, kas telefonitsi 5149485, meilitsi tuve@jjaani.ee või võta otse nööbist kinni ja palu endale vanatehnika varjupaigast mõni killavooriks sobilik liikur. Sama kehtib ka kõiksuguse teabe vajamisel.

Lugupidamisega,
Tuve Kärner
koos korraldustoimkonnaga